EkaerBlog

Közérthetően az EKAER rendszerről

Visszatartjuk a lélegzetünket...

2015. február 19. 11:53 - EkaerBlog

Az EKAER és a körülötte lévő cécó kapcsán találtunk két gyöngyszemet is:

EKAER.hu - ról szóló cikk

NAV érintettség?

No,de miután megvolt a csámcsogás nézzük, hogy vajon mire számíthatunk?

Merünk-e egyáltalán számítani valamire?

Nézzük a legjobb lehetőséget; ELTÖRLIK. Erre mondjuk sok esély nincs. A rendszer üzemel, vannak fogások, valódi fogások, ráadásul az UNIÓ is teszt projektként tekint rá. Ezen felül nagyon nagy presztízs veszteség lenne, az internetadó után a második "megfutamodás" lenne.  Ha mégis eltörlik, akkor kalap kabát. Bár akik embereket vettek fel, vagy IT-ba ruháztak, ők kidobták a pénzt az ablakon.

Aztán lehet, hogy lesznek könnyítések, itt-ott. Erről már beszéltünk, de inkább tűnt "keep Calm" kommunikációnak, mert konkrétum nem volt benne és nem is annyira átgondolt ha csak 3 adat kell. 

Könnyítés lehet

Nem kockázatos termék esetén adat leadási kötelezettség könnyítés. Pár adat, nem szükséges hozzá komoly adminisztrációs növekedés, nem kell IT fejlesztés ügyfél oldalon. A NAV oldalán kell majd egy gyors fejlesztés, hogy csak azokat az adatokat be tudják vinni amire szükség van.

Bizonyos nagyvállalati szegmensek kapnak mentességet: az hogy ezt mi dönti el, nyilván a lobby. A nagy német autógyárak kimondottan rühellik az egészet, ezért minden elkövethetőt elkövetnek, hogy mentesüljenek alóla. Ezt meg is lehet érteni. Bár azt még nem tudni, ha a kamion belép az országba és mondjuk Győrbe visz szállítmányt JIT, honnan tuja majd a HU-GO, hogy ez nem köteles szállítmány és hova megy. a HU-GO számára minden kamion gyanús, amin nincs EKAER szám. Várható lesz, hogy megállítják. Gyors vizsgálat esetén és minimum 10 perc, de inkább 20. Ettől még ketyeg a kötbér rendesen. Nincs ugyan EKAER, de ellenőrzés az lesz. Erre kell majd megoldást szállítania az NGM -nek

Minden marad így: Katasztrófa. Azt tudjuk a piacról, hogy sokan várnak arra, hogy lépjenek. Ember felvétel, IT beruházás, fuvarozó váltás, fuvarozók IT beruházásait kell megoldani pár munkanap alatt. Általunk megkérdezett IT cég elmondta, hogy sok nagyvállalat vár a start pisztolyra, akiknek EKAER interface-re van szükségük, de még nem mertek dönteni, jogosan. 5 munkanap nem tudjuk mire lesz elég, aki korán kockáztatott, most nyerhet, aki későn ébred, éles üzemben lehet fennakadás

Részlet szabályok változnak: itt csak tippelgetni lehet...

Szigorítás lesz

ÓÓÓÓÓ jah, hogy ez is benn van a pakliban? Simán, fogjuk és belföld -belföld minden, ami útdíj köteles. Puff, akkor mindenre EKAER szám és jó napot. A teljes áruforgalom ellenőrzés alatt, kivéve a nyagybani zöldséges, de nem akarok ötleteket adni. 

Tiszta Sci-fi az egész. Gyakorlatilag a fantázia határtalan lehet a témában, mert ismerek 6-8 olyan szervezetet, aki lobbyznak, mint állat, de mind teljesen különböző érdekből és más információkkal áll elő, ami ráadásul gyökeres ellenkezője a másiknak. 

Na itt légy okos Domonkos !

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ekaer.blog.hu/api/trackback/id/tr957188643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása