EkaerBlog

Közérthetően az EKAER rendszerről

Ma csuda jó napunk lesz! (?)

2015. február 20. 09:21 - EkaerBlog

Megszületett tegnap a tervezet, melyet itt lehet letölteni és itt pedig a kivonatát olvasni a legfontosabb változásokról.

Elvileg volt 20 óra arra, hogy a piac visszajelzéseket adjon.

Elfogtunk több olyan levelet is, ahol többen kifejezik, hogy mennyire csúnya dolog, hogy a könnyített adatszolgáltatást a tervezet szerint kb. 2 tucat cég élvezheti. (300 Milliárd feletti forgalom és 80%-ban saját termelésű termék)

A tervezet nem szólt viszont a próbaüzem hosszabbításról. Tehát mától számítva lesz 5 munkanap arra, hogy aki nem tette még meg,

  • Regisztráljon
  • Szervezze meg a folyamatait
  • Vegyen fel plusz embert
  • Legyen kész az IT beruházás
  • Egyeztessen a fuvarozóival
  • Egyeztessen a beszállítóival
  • és készüljön fel az ellenőrzésekre, esetleges csúszásokra.

 

Mert attól még, hogy helyenként nem lesz EKAER köteles a szállítmány a megemelt súly és értékhatárok miatt, attól még megállíthatnak bárkit, bármikor és kérhetik azt a dokumentumot, hogy miért nem EKAER köteles a szállítmány. Erre kevesen hívják fel a figyelmet érdemes utána kérdezni tanácsadó cégeknél, hogy is van ez.

Két céget ajánlunk a témában

RSM DTM

LeitnerLeitner 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ekaer.blog.hu/api/trackback/id/tr917191069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása