EkaerBlog

Közérthetően az EKAER rendszerről

Amikor egy rendszám nem elég

2015. február 09. 10:06 - EkaerBlog

Gyakori kérdés felénk, hogy mi történik akkor, amikor szeretnénk egy adott homogén árú kapcsán több rendszámot is rögzíteni a NAV EKAER rendszerébe. Ugye azt tudjuk, hogy jelenleg két rendszám adható meg, és a másik a pótkocsi.

Miért is kell nekem megadnom több rendszámot, akkor az nem több EKAER szám? 

A kérdés kicsit árnyaltabb, lássuk.

Adott egy kb 20t rakomány, amit rendben felraknak egy telephelyen. Van rá EKAER szám, gyorsan, mert a hídmérleg program automatikusan le tudja kérni az EKAER számot és gond nélkül nyomtatja a mérlegjegyet ezzel együtt. A fuvar megérkezik egy köztes lerakóra pár km-re a végleges céltól. Az átrakodás oka, hogy az  pár km-es szakasz súlykorlátozott. 4 felé kell szedni az árut.

A kérdés az, tudjuk módosítani az EKAER számot, vagy kell 4 új?

két válasz létezik.

1. nem kell új EKAER szám, elég módosítani, AMENNYIBEN egy autó 4 alkalommal fordul

2. kell új EKAER szám pont annyi, amennyi autó egy időben az adott rakománnyal úton van.

Információink szerint nem lesz olyan fejlesztés, ami ebben segítene, túl ritka esetről van szó. Én speciel vagy 10 céget tudok, aki ezzel küzd. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ekaer.blog.hu/api/trackback/id/tr637154055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása