EkaerBlog

Közérthetően az EKAER rendszerről

Csak úgy kapkodjuk a fejünket

2015. március 03. 06:45 - EkaerBlog

Én nem értem miért van így, de sokkal bonyolultabb lett a szabályozás, mint volt ráadásul nem is lépnek egyszerre hatályba a rendelkezések.

Hétvégén igyekeztünk sok weboldalt átnézni az új szabályok értelmezése kapcsán, de például maga a NAV oldala sem volt rendben vasárnap, sőt most nézem (6:35) most is a régi rendelet van kint. 

Itt megvan minden hitelesen: http://logisztika.hu/ és frissítik is. Beszéltem velük tegnap és elmondták, hogy nemsokára új kalkulátor is lesz, csak ez most bonyolultabb. Dolgoznak azon a közszolgáltatáson, amit tájékoztatásnak hívnak!

Az első tapasztalatok alapján, legjobban azok "jártak" akiknek a forgalmuk 50 milliárd felett vannak, ugyanis nekik egyszerűsített az adatközlés (3 adat, Címzett, Feladó, Rendszám) persze akad kivétel, aki elektronikával foglalkozik...

Továbbá kedvező azok számára is, akik az értékhatárok eltolása miatt kiesnek (5 millió felett, de marad a 2,5 t súly nem kockázatos esetén)

Eközben a lejelentéseknél akadnak gondok folyamatosan, bár a NAV szerint minden rendben van, hétfői napon elég sok anomáliát lehetett érzékelni, mivel frissült az IT rendszer és már az sem működött, ami eddig igen. 

Újdonság, hogy a cikkszám megadására van lehetőség, illetve most valamiért a VTSZ szám beírása után nem hozza a megnevezést, nekünk a saját megnevezésünket kell megadni, ami nem igazán felhasználó barát, lehet hogy csak bug és javítják.

Jelenleg nagy a fejetlenség, akinek van olyan kérdése, amit közkincsé tenne, mi igyekszünk rá keresni olyat, aki hitelesen meg is válaszolja. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ekaer.blog.hu/api/trackback/id/tr647236095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása